Smala huset

20 hyresrätter och parkeringshus i etapp 1

Just nu bygger ABK 20 lägenheter och ett Parkeringshus i Östermalms Park i centrala Kristianstad.

Detta är en första del av ett större projekt där det gamla sjukhusområdet ska förvandlas till en levande och attraktiv stadsdel med 300 lägenheter, en 4 000 kvadratmeter stor park med lekplats och parkeringshus för upp emot 210 bilar.

I maj 2024 förväntas etapp 1 vara klar.

Skiss området

Kort om etapp 1

  • Nära till allt - centrum, kommunikationer, kultur och restauranger.
  • Balkong i söderläge respektive österläge.
  • 3:or med fönster i 3 väderstreck
  • Öppen planlösning
  • Hiss i markplan, går hela vägen upp till vinden
  • Närhet till Kulturkvarteret, centrum, restauranger, butiker och kollektivtrafik
  • Nära till vårdcentral, förskola, skola

 

Interiörbild

Genomgående ljust

Lägenheterna har genomgående ljusa väggar Golvet är av ett vinylklickgolv, förutom i hall och badrum där det är klinker respektive våtrumsmatta. I den öppna delen mellan kök och vardagsrum skapas en naturlig plats för umgänge och gemenskap. Via vardagsrummet når du balkongen i söderläge/österläge.

Modernt utrustat kök

Köket är modernt utrustat med diskmaskin, induktionshäll och varmluftsugn, energisnål kyl och frys samt bänkskiva i tåligt laminat och rostfri diskbänksdel. Köksinredningen går i vitt, metallhandtagen är stilrena och tidlösa.

Hushållsel och uppvärmning

På husets tak finns solceller som producerar el till fastigheten bland annat till belysning och ventilation, men också hushållsel till boende i huset. Man har ingen abonnemangsavgift med ABK som solelproducent och den individuellt avlästa elförbrukningen debiteras på hyresavin på samma sätt som den individuella vattenmätningen.

Lägenheterna har fjärrvärmeuppvärmda radiatorer och ett så kallat FTX-system med återvinning av frånluften.

Badrum med tvättmöjligheter

Badrummet, som har helkaklade väggar och tålig våtrumsmatta och är förberett med el och vatten för tvättpelare. Här finns även en handdukstork som gör handdukarna härligt varma. Ovanför handfat med tillhörande kommod finns ett spegelskåp för ännu mer förvaring. Den vattensparande toaletten gör att du inte använder mer vatten än nödvändigt och bidrar till ett mer hållbart boende.

Individuell vattenmätning

Individuell vattenmätning gör att du bara betalar för den mängd vatten du själv förbrukar. På så vis kan du spara pengar, energi och miljö!

Parkering

Parkeringshuset som byggs i etapp 1 kommer ha plats för upp emot 210 bilar. Det kommer finnas 8 platser att ladda elfordon mot en kostnad på.

Cykeln parkerar man säkert i ett låsbart förråd i markplan med drygt 60 stycken cykelplatser.

Förråd

Hissen går hela vägen upp till vindsplan där förråden finns, ett till varje lägenhet.

Planritningar

Nedan ser du planritningar för ettor, tvåor och treor i etapp 1. Använd pilarna för att bläddra mellan bilderna.

Intresserad?

Ställ dig i vår bostadskö redan nu så samlar du på dig köpoäng som kan bli avgörande när det är dags att söka. På den här sidan samlar vi allt som händer och som är på gång i projektet. Står du i vår bostadskö får du också vårt nyhetsbrev om nyproduktion, där vi också kommer att berätta mer om Östermalms Park.

Ställ dig i kön